Úvod » Aktuálně

Informace k testování od 3.1.22

Od 3.1. do 16.1.2022 se budou všichni žáci i zaměstnanci, včetně očkovaných nebo těch, co nemoc prodělali, testovat antigenními testy dvakrát týdně - v pondělí a ve čtvrtek. Od 17.1.2022 pak jen v pondělí (nebo první den po příchodu do školy).

V případě, že bude žák testován pozitivně, bude izolován a zákonný zástupce si ho co nejrychleji převezme, ŠKOLA bude rodiče informovat, jakým způsobem mu bude vystavena žádanka na PCR test - buď formou SMS s číslem žádanky nebo škola vydá potvrzení o pozitivním antigenním testu. S tímto zákonný zástupce navštíví libovolné odběrové místo (seznam: míst - https//csr.uzis.cz) pro provedení PCR testu. V případě, že bude dítě negativní, vrací se k výuce. V případě, že bude pozitivní - kontaktujete ošetřujícího lékaře dítěte a čekáte, až vás oslová KHS. .

Spolužáci pozitivně testovaného žáka

- testování v pondělí - pokračují ve výuce

- testování ve čtvrtek - nastupuje režim TEST - TO - STAY - antigenní testování každý den, rouška po celou dobu vzdělávání, vlastní toalety, stravování 1,5m od ostatních tříd, homogenita třídy při dalších aktivitách - např. ŠD, kroužky, kluby (nemíchat s žáky jiných tříd). Režim skončí po negativním PCR testu spolužáka, který byl antigenně pozitivní. V případě, že bude spolužák PCR pozitivní, nastupuje třída do karantény.

Nově má zákonný zástupce povinnost informovat školu o pozitivním PCR testu i při nákaze v rámci rodiny.

Vše podrobně v příloze.

Děkuji a přeji všem pevné zdraví a pohodové dny.

Lenka Matoušovská

 

Soubory ke stažení

Informace pro rodiče - testování od 3.1.2022 ( PDF 146 kB )

Publikováno: 31.12.2021

Vybíráme z fotogalerie

20.08.2023
FOTO - TÁBOR OSEČNÁ 5